Blogroll

27 Kasım 2010

Doğduğum yılda neler olmuş?

 Geçen yazımda sürekli yeni siteler keşfetme manyağı olduğumu belirtmiştim.İşte bu site de bir internet turu sırasında keşfedildi,pek beğenildi,o yüzden paylaşılıyor şimdi.

Site adından da anlaşılacağı üzere,doğduğunuz yılda neler olduğunu anlatan güzel bir içeriğe sahip.Tıkıyorsunuz linke, doğum yılınızı yazıyorsunuz,ardından site bulunduğumuz yıldan geriye sayım yaparak doğum yılınızda neler olduğundan bahsediyor size.
Örnek olarak kendi doğum yılımı yani 1992'yi vereceğim;

Doğduğum yılda, en fazla satan film Aladdin'miş.
 Oscar ödüllerinde,en iyi film ödülü Unforgiven'a gitmiş.En iyi yabancı film Indochine,en iyi erkek oyuncu Scent of a Woman filmindeki rolüyle Al pacino,en iyi kadın oyuncu ise Howard End filmindeki rolu ile Emma Thompson seçilmiş.En iyi yönetmen ise,Unforgiven filmiyle Clint Eastwood olmuş.

 O zamanlar insanlar daha fazla kitap okurmuş.1992'nin Amerika en çok satanlar listesinin başında da Stephen King'ten Dolores Claiborne varmış.
Doğduğum yılın Nobel edebiyat ödülü Derek Walcott'a,Nobel Barış ödülü,Rigoberta Menchú Tum'a ,Nobel fizik ödülü ise Georges Charpak'a gitmiş.

90'lı yıllar, World Wide Web'in başlangıcını görmüş.E-mail gittikçe popülerleşmiş.Doğu Asya ve Avrupa'da hayat standartları yükselmiş.Sovyetler Birliği dağılmış.Soğuk savaş sona ermiş.Irak,Kuveyt'i işgal etmiş.Etiyopya Sivil Savaşı sona ermiş.Dolly adında bir koyun kopyalanmış.Amerika başkanı Bill Clinton Lewinsky skandalına bulaşmış.Almanya yeniden birleşmiş.

1992'nin bir ayındaki Life dergisinin kapağı şöyleymiş;

Ben 9 yaşındayken, Yüzüklerin Efendisi:Yüzük Kardeşliği sinemalarda gösterime girmiş.8 yaşındayken,The little Wampire filmi varmış.7 yaşındayken de The Emperor's New Groove/Şaşkın İmparator adlı Disney filmi gösterimdeymiş.

I remember you back in 1992
When they were putting us down
Trying to tramp us into the ground
You exploded like a flame in the night
With a righteous indignation
Told us "everything gonna be alright"

Bu da Black 47 adlı grubun ''Change'' isimli şarkısından bir bölümmüş.

^^Daha pek çok şey yazıyor sitede doğum yılımla alakalı,güzel ve akıcı bir anlatım kullanılmış.Ama hepsini çevirmeye üşendim ben.Siz de doğduğunuz yılda dünyada neler olup bittiğini öğrenmek isterseniz bir göz atın derim ben :)

Tam buradan gireceksin siteye ; http://whathappenedinmybirthyear.com/
Haydin iyi eğlenceler :)

6 kez mırlanmış.:

ÖZGE ŞAT dedi ki...

linki yok mu bizde yapsaydık ondan hani yani.ya da ben mi bulamadım naptım

KediDeli dedi ki...

Tam buradan gireceksin siteye cümlesinden girilmesi gerekiyordu ama olmamış sanırım,bilemedim. Düzelteyim hemen :)

ÖZGE ŞAT dedi ki...

yalnız ben bir an kendimi uyuz jüri üyesi gibi hissettim,yok efendim link nerde yok efendim nerden giricez :)

KediDeli dedi ki...

Haha,yok efenim olur mu öyle şey,eksiklikleri belirmek sizin hakkınız,doğru düzgün yazmak bizim görevimiz diyerek ben de yalaka yarışmacı görevimi yerine getireyim o zaman :):) Ama söylediğimde ciddiyim :)

Unknown dedi ki...

Sevdim lan, orjinal bişeymiş..=)

Dallama Blogger dedi ki...

aha 18 tebrik koydum sana hacı
site orjin geldi banada

Yorum Gönder