Blogroll

17 Eylül 2014

Kitap Meydan Okuması 3. Gün


Book Challenge'ın 3. gününden merhaba! Sizi bilmem ama ben bu etkinlikte baya bir eğleniyorum. Galiba ilk kez bir şeyi düzenli olarak yapıp sonuna ulaşacağım, bu büyük bir başarı benim için. Söz konusu kitaplar oldu mu akan sular duruyor demek ki ^.^ Her neyse..

Bugünün sorusu: En Sevdiğiniz Kitap Serisi?



Cevabım tabi ki Harry Potter. ALWAYS.

 Beni tanıyan hemen herkes Harry Potter'a olan sevgimi bilir, hatta yakın zamanda yaptırdığım dövmem sağolsun,tanımasalar da benimle ilgili öğrendikleri ilk şey HP oluyor. Halimden şikayetçi değilim tabi ki ama çoğu insanın neden bu kadar sevdiğimi anlamlandıramaması ve kimi zaman eleştiriye ve küçümsemeye varan yorumları sinirimi bozmuyor değil.

  Benim için Harry Potter sadece büyünün, alternatif bir dünyanın, fantastik yaratıkların yarattığı müthiş duygudan ibaret değil. Aynı zamanda sevginin, arkadaşlığın gücünü, ne yaparsa yapsın her zaman herkesten farklı olarak kalacak bir çocuğun yalnızlığını da ifade ediyor. Sevginin önemini küçük yaşlarda o kitapların sayfalarında öğrendim desem yanlış olmaz. Potter'la birlikte büyüdüm, onunla birlikte savaştım ve onunla birlikte sevdim. Hala da kendimi çokça mutsuz ve yalnız hissettiğim zamanlarda daha iyi hissetmem için kitaplardan birini açmam yeter.

 Sanırım Harry Potter'la küçük yaşlarda - hiç değilse ilk gençlik yıllarında - tanışmamış biri için bu kadar sevgi ve kendini özdeşleştirmek pek mümkün olmaz, o yüzden diğer insanların tepkilerini anlayabiliyorum. Yine de.. bu durum 50 yaşına gelsem de Harry Potter okuyacağım gerçeğini değiştirmiyor.

Alan Rickman da benimle aynı fikirde, huh ^^

Yarının sorusu : En Sevdiğiniz Serinin En Sevdiğiniz Kitabı? ( Biraz daha Harry Potter görmeye hazırlıklı olun ^^ )

Sihirli Günler!

5 kez mırlanmış.:

Lazy Otter dedi ki...

Benimde en sevdiğim seri Harry Potter'dır. Kitaplara başlarkenki heyecanımı asla unutamam, zümrüdüanka yoldaşlığını 10 kere falan okudum sanırım, o kitap olmadan bir yere de gitmem her zaman yeri ayrıdır benim için.

Cessie dedi ki...

Benim de en sevdiğim seri.
Nasıl bir dövme ki o?!

KediDeli dedi ki...

Şu bloga her yoruma ayrı yanıt olayını getirmeli ama nasıl yaparım acaba şu an onu düşünüyorum ^^
@Mert, Zümrüdüanka Yoldaşlığı nedense seride en az okuduğum kitaplardan biri, en az sevdiğim değil ama :) Sanırım Umbridge, Dumbledore'un ordusu, serinin birden çok daha karanlık bir yol alması ve Harry'nin yalnızlığını düşününce, sürekli niye böyle oluyo ya diye diye sinir olduğum için en az onu okudum :) Ama bir şans daha vereceğim.

@Cessie, senin cevabında gördüm ben de atlamadan duramadım hatta :)
http://girlsweird.files.wordpress.com/2014/04/tumblr_mj21t5qflu1rl56p2o1_500_large.jpg
Dövme bunun gibi, aynı yer, aynı stil, sadece kendi kendime yaptığım için biraz daha acemicesi :) Ama şikayetçi değilim ^^

mutlu keçi dedi ki...

ben de ileride dövme yaptırmayı düşünüyorum harry potter'la ilgili büyük ihtimalle quidditch topu olur. :)) bu arada zümrüdüanka yoldaşlığı +1 diyorum. :)

KediDeli dedi ki...

Evet evet yaptır, daha çok potter dövmesi görmek istiyoruz ^^ :)) Ama nasıl bir tasarım yaptırsam diye araştırırken onu da istiyorum bunu da şunu da diye çıldırmaman işten değil :))
Herkesin favorisi sanırım Zümrüdüanka Yoldaşlığı, bende bir terslik mi oldu nedir :(

Yorum Gönder