Blogroll

15 Eylül 2014

Kitap Meydan Okuması 1. Gün

Merhaba!

  Severek takip ettiğim bloglardan Zihnin Arka sokakları pek güzel bir Book Challenge ile bloggerlara meydan okumuş. Ben de yırtık dondan çıkar gibi bu eğlenceli işi üstüme alınıp kendi kendime yapmaya karar verdim :)  30 gün boyunca her gün kitaplarla ilgili bir soruya cevap vereceğiz. Belki bu sayede düzenli yazma alışkanlığı edinirim de aylarca boş bırakmam buraları. Eh, umut fakirin ekmeği ^.^

  Bugünün sorusu Geçen Sene Okuduğunuz En İyi Kitap Hangisiydi?

   Açıkçası geçen sene hangi kitapları okuyup okumadığım sevgili balık hafızam yüzünden pek aklımda değil ama ne okumuş olursam olayım hiç biri yılın sonunda tanıştığım Mine Söğüt'ün Deli Kadın Hikayeleri kitabını geçemez sanıyorum o yüzden cevabım bu olacak.


Kitap hakkında söylenecek çok şey var ama zannediyorum ki hepsi çoktan söylendi. Mine Söğüt'ün dili, kurgusu, kitapta yarattığı her biri diğerinden daha deli - belki de akıllı, bilemedim - kadın karakterleri hemen her sayfada yaşattığı o rahatsızlık hissiyle uzun bir süre boyunca favori kitabım olarak kalacak gibi görünüyor. Her hikayeye iliştirilmiş şiirler ve görseller ise tamamen ayrı bir hayranlık konusu.

 Sanırım bu kitabı mutlu bir döneminizde okuyup beyninize binlerce bıçak saplanıyorcasına mutsuzluğa saplanmanız, mutsuz döneminizde okursanız da umudunuzu kaybetmeniz ve kısa süreli akli dengenizi yitirmeniz mümkün. Eğer bir kitabın rahatsız ediciliği ya da deliliği ilginizi çekmiyorsa, hiç denemeyin derim.

 Çok manasız ve beceriksiz bir kitap yazısı olduğunun farkındayım zannediyorum ki yazmaya yazmaya ifade yeteneğimi de kaybettim, o yüzden en iyisi kitabın içinden bir şiirle ve görselle bu yazıyı tamamlayayım. :)



“Bir keresinde gölgeme gömülmüştüm.
 günler geceler boyu gölgemle sevişmiştim.
 korkma, demişti yılan gözlü falcı, kadın böyle bir şeydir.
 aşk diye diye kendini öldürür.
 defalarca ölmüştüm, her seferinde yeniden dirilmiştim.
 o yüzden biraz çürük kokar nefesim.
 içimde aşkla terbiyelenmiş cesedim.”

Bugünün sorusu ve benim cevabım böyleydi. 
Yarının sorusu ise:  3 Kereden Fazla Okuduğunuz Bir Kitap.



 Eğer siz de katılmak isterseniz bugünün ve tüm günlerin soruları için Zihnin Arka Sokakları bloguna uçuş yapabilirsiniz. Şahsen okuması da yapması da çok eğlenceli olacak gibi duruyor,  ^^

1 kez mırlanmış.:

Zihnin Arka Sokakları dedi ki...

Bu kitabı sürekli raflarda görüyordum ama durup da bir arkasını okumadığımı farkettim. Türk edebiyatını çok ihmal ediyorum bazen. Mine Söğüt ile Türk edebiyatını ziyaret etmekte fayda var :)

"Sanırım bu kitabı mutlu bir döneminizde okuyup beyninize binlerce bıçak saplanıyorcasına mutsuzluğa saplanmanız, mutsuz döneminizde okursanız da umudunuzu kaybetmeniz ve kısa süreli akli dengenizi yitirmeniz mümkün." İşte bu yetti ilgimi çekmeye :)

Yorum Gönder