Blogroll

6 Mart 2014

Doctor Who Yazı Dizisi / Sezon 1 - Rose



Baştan uyarayım, bu yazı dizisi bol bol spoiler içerir. Diziyi henüz izlemediyseniz okumanız tavsiye edilmez. :)


  Sanırım yaklaşık 2senedir Doctor Who izliyorum, kimilerine göre kısa bir süre ama önemli olan nicelik değil nitelik diyerek o 2senelik zamanda kendime Whovian demeyi hakedecek kadar geliştirdim kendimi bence :) Yeni tanıştığım insanların benimle ilgili öğrendiği ilk şeylerden biridir Doctor Who hayranlığim. Hani o derece :) izleyenlerin bildiği üzere 8.sezonun başlamasına daha aylar var ve ben artık beklemekten çatlayacağım. Hiç değilse diğer hayranlarıyla eski bölümleri yad edeyim, özlem gidereyim, ve Doctor Who nun mükemmel dünyasını paylaşayım diyerek, yeni yazı dizimi burada başlatıyorum! Haydi hepimize hayırlı olsun. :)

İlk bölümümüzle başlayalım o zaman: Rose!



 Modern serinin ilk bölümünde Doctor'un 2sezon boyunca yol arkadaşı olacak Rose'un sıradan hayatını, erkek arkadaşı ve annesiyle olan ilişkisini, Doktorla ve Tardisle ilk karşılaşmasını, plastik adamlarla savaşıp kazanmalarını izliyoruz. Bölüm sonunda Rose sıradan hayatını bırakıp Doktorla seyahat etmeyi kabul ediyor ve yeni dünyalara adım atıyor. ( Hani Rose kadar sıradan hayatım olmasın, hatta dünyanın en eğlenceli hayatına sahip olayım, ben yine giderdim Doktorla, gitmeyecek olan var mı? Nope. )



 Bölümün kötüleri:
Nestene bilinci tarafından kontrol edilen plastik adamlar! Sanırım Autonlar olarak adlandırılıyorlardı. Bana kalırsa modern serinin en sıkıcı düşmanlarındandı Autonlar ama bölümün daha çok Doktor ve Rose'u tanıtma, bir giriş bölümü olduğunu düşünürsek affedilebilir bir durum. İlk bölümden Dalekleri çıkaracak halleri yok sonuçta :)

Allahım nasıl komikler :))

Favori sahnelerim:  

  • Doktorun London Eye'ın verici olduğunu bir türlü farkedememesinin ardından Eccleston'la bütünleşmiş 'Fantastic!' sözü ile biten sahne :)
  • Rose ile Mickey Doktor'u araştırırken Mickey'nin plastiğe dönüşmesi.
  • Rose'un ilk kez Tardis'e girişi.
  • Jackie'nin geceliğiyle Doktor'a kur yapışı. Heheheheh :)

                         
  • Ve tabii ki ' Pek çok gezegenin kuzeyi var! ' sahnesi :)


Ben sizin koşmanızı yerim.

Favori diyalog:
Rose: Gerçekten, Doktor. Söyle bana. Sen kimsin?

Doktor: Dünyanın dönüşü hakkında ne dediğimizi bilmek ister misin? Sizler çocuk iken size ilk kez dünyanın döndüğünü söylediklerinde inanamazsınız çünkü herşey olması gerektiği yerdedir. Ama ben hissedebiliyorum. Dünyanın dönüşünü.Ayaklarımızın altındaki zemin, saatte 1.000 mil hızında dönüyor. Tüm gezegen güneşin etrafında saatte 67.000 mil hızında hareket ediyor. Bunu hissedebiliyorum. Boşluğa düşüyoruz, sen ve ben. Bu küçücük dünyanın kabuğuna yapışmışız. Eğer bırakırsak... İşte bu benim. Şimdi beni unut, Rose Tyler.Evine git.




    
  


İlk bölüm hakkında genel değerlendirmem böyleydi. 1.sezonu izlemeyeli baya olduğu için unuttuklarım ve eksiklerim olabilir, şimdilik hoşgörün. Zamanla daha güzel olur diye umuyorum :)


 The End of the World yazısında görüşmek üzere :)


Bu da bonus olsun :)))


                                                                             



2 kez mırlanmış.:

Unknown dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş. devamının gelmesini beklerim ellerine sağlık cano ;)

Fehiman Neşe dedi ki...

Yoldaşlar arasında açık ara farkla favorim hep Rose olmuştur. Rose'u izledikten sonra diğerlerini o role pek yakıştıramıyorum ben, hep bir şeyleri eksik gibi geliyor. Rose'dan sonra sevdiklerim de oldu ama hiçbiri bir Rose değil :D

9. Doktor ilk doktorum olsa da Rose'la arasındaki kimyadan dolayı 10'u pek bi severim. Zaten daha sonra aralarındaki kimyadan çok Tennant'ın yeteneği öne çıkınca 10-Rose nihai Doktor-Yoldaş ikilim oldu :)

Güzel bir yazı dizisine başlamışsın, devamını merakla bekliyorum. Whovian'lık için sürenin önemli olmadığını düşünüyorum ben de, dediğin gibi önemli olan nitelik ;)

Yorum Gönder